economie

AEX opent licht in de min

Door ANP - 08 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag zonder grote uitslagen geopend. De handel staat vooral in het teken van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag. In Amsterdam viel ASML op, omdat aandeelhouder Samsung een groot deel van zijn belang in de chipmachinefabrikant verkoopt.

De AEX stond vlak na de opening 0,3 procent in de min op 462,13 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 657,75 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs noteerden vlak. Londen stond 0,4 procent in de plus.

ASML opende met een verlies van 2 procent. Samsung doet de helft van zijn belang in het Veldhovense bedrijf van de hand. Daarbij worden 6,3 miljoen aandelen verkocht voor 94,80 euro per stuk. De koers van ASML zakte donderdagochtend op het Damrak naar 94,35 euro.