economie

AEX opent met verlies

Door ANP - 09 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met verlies geopend. Ook andere Europese beursgraadmeters deden een stapje terug. Beleggers kregen voorbeurs tegenvallende cijfers over de Duitse export en hebben verder een vrijwel lege agenda.

De AEX stond kort na de opening 0,4 procent in de min op 457,99 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 655,79 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,3 tot 0,5 procent in.

Uit nieuwe cijfers bleek vrijdagochtend dat de export van Duitsland in juli met 2,6 procent is gekrompen ten opzichte van de voorgaande maand. Economen rekenden in doorsnee op een kleine plus, na een minieme groei in juni. Ook de import van Duitsland nam onverwacht af.