economie

AEX opent met winst

Door ANP - 19 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag positief aan de nieuwe week begonnen. Die staat vooral in het teken van het rentebeleid in de VS, waar de Fed woensdag besluit of de rente nu al verder wordt verhoogd of dat wordt gewacht op verdere tekenen van economisch herstel.

In Amsterdam stond de AEX-index vlak na de opening 0,8 procent hoger op 442,70 punten. De MidKap steeg 0,6 procent naar 639,47 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen 0,7 tot 0,9 procent.

Met deze opening herstelden de beurzen enigszins van de verliezen van vorige week. De AEX eindigde vrijdag bijna 1 procent in de min, nadat eerder in de week al stevige minnen werden geboekt door de onzekerheid over het monetaire beleid in de VS en Europa. De hoofdgraadmeter van het Damrak staat nu nagenoeg even hoog als aan het begin van het jaar.