economie

AEX sluit met verlies

Door ANP - 23 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Ook andere Europese beurzen sloten na een rustige handelssessie overwegend lager. Biotechnologiebedrijf Galapagos was in Amsterdam opnieuw een opvallende winnaar.

De AEX noteerde uiteindelijk 0,2 procent lager op 454,48 punten. De MidKap steeg 0,4 procent naar 657,21 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren 0,4 en 0,5 procent. De FTSE in Londen sloot nagenoeg onveranderd.

Galapagos was zoals wel vaker de laatste tijd koploper onder de hoofdfondsen, ditmaal met een winst van 4,7 procent. Het bedrijf werd de afgelopen anderhalve week al zo’n 40 procent meer waard, zonder duidelijke reden. In de markt wordt wel steeds meer gewezen op overnamegeruchten rond het bedrijf.