economie

‘Air France-KLM komt terug op eerder plan’

Door ANP - 04 september 2016

PARIJS (ANP) – Air France-KLM komt waarschijnlijk terug op de bezuinigingsplannen waardoor het luchtvaartconcern zo op gespannen voet is geraakt met zijn personeel. Persbureau Bloomberg bevestigde zondag op basis van een ingewijde dat onder de nieuwe topman Jean-Marc Janaillac gewerkt wordt aan nieuwe strategie, genaamd Trust Together.

De plannen, waarover de Franse krant La Tribune eerder al berichtte, worden naar verwachting in november gepresenteerd. Daarin zou de nadruk niet alleen komen te liggen op kostenbesparingen, maar ook op het herstellen van de vertrouwensband tussen het management en het personeel, alsmede de onderlinge relatie tussen zustermaatschappijen Air France en KLM.

Het Perform-plan van Janaillacs voorganger Alexandre de Juniac zou hiermee komen te vervallen, aldus Bloomberg. Die strategische koers is er debet aan dat het al geruime tijd onrustig is binnen het concern.