economie

‘Air France-KLM versterkt samenwerking India’

Door ANP - 26 september 2016

PARIJS (ANP) – Air France-KLM breidt zijn samenwerking met het Indiase Jet Airways uit, met meer rechtstreekse verbindingen met India voor zowel Schiphol als de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Dat meldde de Franse zakenkrant La Tribune maandag, zonder bronnen te vermelden.

Jet Airways gebruikt sinds dit voorjaar Schiphol als zijn belangrijkste knooppunt in Europa. De luchtvaartmaatschappij biedt rechtstreekse vluchten aan van en naar Delhi en Mumbai, die aansluiting bieden op vluchten van partners KLM en Delta Air Lines naar diverse bestemmingen in Europa en Noord-Amerika. Vanuit Mumbai wordt Parijs aangevlogen.

Begin deze maand al is overeenstemming bereikt over uitbreiding van die samenwerking, schrijft La Tribune. Jet Airways zou met Bangalore een derde Indiase stad toevoegen aan het rechtstreekse netwerk van Schiphol. Parijs krijgt Chennai er als tweede Indiase bestemming bij, aldus het dagblad.