economie

Airbus neemt ook management op de schop

Door ANP - 19 september 2016

TOULOUSE (ANP) – Airbus gaat snijden in zijn management en organisatie om de kosten te verlagen. Dat zegt topman Tom Enders van het Frans-Duitse luchtvaart- en defensieconcern in een maandag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg.

Waar Airbus al langer bezig is zijn productieproces te stroomlijnen, moeten nu ook ondersteunende diensten eraan geloven. ,,Wij nemen niet alleen op de werkvloer maatregelen om beter te kunnen concurreren”, zei Enders. ,,We moeten zo slank en efficiënt mogelijk worden.”

De topman zei niet op welke termijn de herstructurering gestalte moet krijgen. Evenmin liet hij zich uit over eventuele gevolgen voor de werkgelegenheid. De Franse en Duitse overheden zijn van oudsher gespitst op een eerlijke verdeling van het werk bij de vliegtuigbouwer. Mede daardoor is Airbus een relatief logge organisatie, met veel functies die dubbel bezet zijn.