economie

‘Amper vluchtelingen bij Duitse topbedrijven’

Door ANP - 14 september 2016

FRANKFURT (ANP) – De dertig bedrijven in de Duitse DAX-hoofdindex van de beurs in Frankfurt hebben in totaal slechts 63 vluchtelingen in dienst, van de circa 1 miljoen vluchtelingen die vorig jaar naar Duitsland kwamen. Dat meldde persbureau Reuters op basis van eigen onderzoek.

Van die 63 vluchtelingen gaat het om vijftig mensen die werken bij postbedrijf Deutsche Post DHL, waar ze post sorteren of bezorgen. Verschillende ondernemingen gaven aan het discriminatie te vinden mensen om hun migratiegeschiedenis te vragen en weten daarom niet of ze überhaupt vluchtelingen in dienst hebben. Verder stellen veel bedrijven dat het merendeel van de vluchtelingen onvoldoende de Duitse taal beheerst of niet gekwalificeerd genoeg is.

Topmensen uit het Duitse bedrijfsleven praten woensdag met bondskanselier Angela Merkel over de gebrekkige gang van zaken bij het aan werk helpen van vluchtelingen.