economie

Athene maakt vaart na kritiek Dijsselbloem

Door ANP - 09 september 2016

BRATISLAVA (ANP) – Griekenland gaat vaart zetten achter de geplande hervormingen die het land op de been moeten helpen. Dat heeft minister Euklides Tsakalotos (Financiën) zijn EU-collega’s vrijdag in Bratislava beloofd na kritiek op de geringe vooruitgang die Athene in de zomer heeft geboekt.

,,Laten we de kampeerspullen inpakken en aan het werk gaan”, aldus eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vrijdagmorgen. Deze maand was een uitbetaling van 2,8 miljard euro voorzien uit het Europese noodfonds. Die wordt nu mogelijk vertraagd tot eind oktober.

Dijsselbloem wees Griekenland ook op zijn begrotingsverplichtingen. ,,Je kunt niet zomaar zeggen: ik ben er klaar mee.” Hij reageerde daarmee op een ‘antibezuinigings’-top die premier Alexis Tsipras vrijdag in Athene heeft belegd met onder anderen de Franse president Francois Hollande en de Italiaanse premier Matteo Renzi.