economie

Augustus goede maand voor export bloemen

Door ANP - 14 september 2016

AALSMEER (ANP) – Nederlandse bloemen- en plantenexporteurs kunnen tevreden terugkijken op de maand augustus. De uitvoer van bloemen en planten steeg in de zomermaand met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het betekende de sterkste maandelijkse stijging dit jaar.

Volgens brancheorganisatie VGB steeg de export van bloemen en planten in de eerste acht maanden van het jaar met 3,4 procent tot 4 miljard euro.

Van de top 10-afzetbestemmingen bleef alleen de export naar het Verenigd Koninkrijk achter. Vorig jaar was het land nog de sterkste stijger in die lijst. De export naar Duitsland, veruit de grootste afzetmarkt, steeg met 6 procent tot 1,2 miljard euro. Daarmee is Duitsland verantwoordelijk voor meer dan de helft van de exportgroei.