economie

‘Bestellingen voor iPhone 7 lopen hard’

Door ANP - 13 september 2016

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – De vorig week gepresenteerde iPhone 7 lijkt een hit te worden in de Verenigde Staten. Telecombedrijven meldden dinsdag dat de bestellingen voor de nieuwe smartphone van Apple die van voorganger iPhone 6 ver overtreffen.

T-Mobile USA liet weten dat de voorverkoop van de iPhone 7 beter loopt dan die van alle voorgaande telefoons. Concurrent Sprint noteerde in de eerste dagen na de introductie naar eigen zeggen ruim vier keer meer bestellingen dan voor de iPhone 6.

De grote stroom bestellingen is een opsteker voor Apple, dat de verkoop van iPhones de afgelopen maanden zag dalen. Beleggers reageerden ook verheugd en zetten het aandeel Apple dinsdag in de eerste uren van de handelsdag op Wall Street 2,5 procent in de plus.