economie

Beurzen Azië in de plus na Fed-besluit

Door ANP - 22 september 2016

TOKIO (ANP) – De beurzen in het Verre Oosten zijn donderdag met winsten gesloten, waarmee het voorbeeld van Wall Street werd gevolgd. Beleggers in Azië verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente ongewijzigd te laten. De beurs in Tokio bleef donderdag dicht voor een nationale vakantiedag.

De Fed liet de rente zoals verwacht onveranderd, maar gaf wel dat het waarschijnlijk is dat dit jaar nog een renteverhoging zal komen. De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds een plusje van 0,3 procent. In Seoul won de Kospi 1 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney een winst van 0,8 procent neerzette.

De Japanse centrale bank kwam woensdag met een rentebesluit. De Bank of Japan handhaafde zijn belangrijkste rentetarief en het stimuleringsprogramma, maar kwam wel met andere wijzigingen van het beleid. Beleggers in Tokio reageerden positief en de Nikkei-index ging sterk omhoog. Donderdag staan rentebesluiten van de centrale banken van Nieuw-Zeeland, Indonesië en de Filipijnen op de agenda.