economie

Beurzen hoger richting rentebesluit Fed

Door ANP - 21 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn woensdag hoger geopend in aanloop naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag. Naar verwachting zal de Fed besluiten de rente te handhaven.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang 1 procent hoger op 448,83 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 647,02 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen 0,6 tot 1,2 procent.

Het rentebesluit van de Fed wordt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. In de markt wordt de kans op een rentestap bijzonder klein geacht. Veel kenners verwachten dat de Amerikaanse centrale bankiers zelfs tot volgend jaar wachten met een nieuwe verhoging. De onzekerheid die boven de markt hangt, zorgde recentelijk voor stevige koersschommelingen.