economie

Bonden slepen gemeente Delft voor rechter

Door ANP - 23 september 2016

DELFT (AFN) – Vakbonden CNV en FNV slepen de gemeente Delft voor de rechter. De gemeente zou zich niet houden aan algemene afspraken over het behoud van arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren die buiten de organisatie aan het werk gaan, maar wel hetzelfde werk blijven doen.

,,Voor zover bekend is Delft de enige gemeente in Nederland die afspraken negeert”, verduidelijkte een FNV-woordvoerder. Net als veel gemeenten draagt Delft steeds meer werkzaamheden over aan de marktsector.

Normaal maken partijen volgens de bonden goede afspraken over behoud van loon, compensatie van pensioennadeel en garanties voor secundaire arbeidsvoorwaarden. Volgens de bonden claimt de gemeente Delft een uitzonderingspositie en probeert de verantwoordelijk wethouder bezuinigingen te realiseren ten koste van zijn eigen medewerkers.

De datum waarop het kort geding dient is nog niet bekend.