economie

Britse rente blijft onveranderd

Door ANP - 15 september 2016

LONDEN (ANP) – De rente in Groot-Brittannië blijft onveranderd op het historisch lage niveau van 0,25 procent. Dat heeft de Britse centrale bank donderdag bepaald bij zijn beleidsvergadering.

Ook nam de Bank of England (BoE) geen extra stimuleringsmaatregelen. In augustus kwam de BoE nog met een renteverlaging om de economische gevolgen van de brexit op te vangen. Ook werd toen gemeld dat miljarden worden uitgetrokken om de economie te ondersteunen.

Economen hadden al verwacht dat de BoE deze maand pas op de plaats zou maken. Tot dusver lijkt de Britse economie de keuze van de bevolking om de Europese Unie te verlaten beter te verwerken dan was gedacht. De BoE ziet wel de mogelijkheid dat de rente dit jaar nog een keer moet worden verlaagd.

Het besluit om het monetaire beleid deze maand ongewijzigd te laten, werd unaniem genomen door het beleidsbepalende comité van de BoE. Het was vorige maand voor het eerst in ruim zeven jaar dat de Britse rente werd verlaagd.