economie

CNV praat niet mee over sociaal plan G4S

Door ANP - 09 september 2016

SCHIPHOL (AFN) – CNV ziet geen heil in gesprekken met beveiligingsbedrijf G4S over een sociaal plan voor medewerkers. De onderneming maakte deze week bekend 150 van de 950 banen op Schiphol te schrappen, omdat er wegens de nieuwe centrale controle van passagiers op de luchthaven minder beveiligers nodig zijn.

Volgens de bond zijn eerder meer, dan minder beveiligers op de luchthaven nodig. Voor de zomer werden daarnaast nog afspraken gemaakt over de verbetering van de arbeidsvoorwaarden van beveiligers. Op vragen van de bonden over onder meer de financiële situatie wilde G4S donderdag volgens CNV niet ingaan.

,,Op deze manier werken wij niet mee aan overleg over een sociaal plan”, zei onderhandelaar Erik Maas van CNV Vakmensen. ,,G4S moet eerst maar eens aantonen dat deze stap echt nodig is.”

Het concern wil zo veel mogelijk medewerkers intern of extern aan ander werk helpen. G4S heeft wereldwijd ruim 610.000 mensen in dienst.