economie

‘Commerzbank schrapt duizenden banen’

Door ANP - 23 september 2016

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) – Commerzbank gaat stevig snijden in zijn personeelsbestand. Volgens Duitse media verdwijnen als onderdeel van de nieuwe strategie onder de nieuwe topman Martin Zielke tot wel 5000 banen, wat neerkomt op circa 10 procent van het totale personeel. De ingrepen worden volgens de berichten op zijn vroegst volgende week aangekondigd.

De op een na grootste bank van Duitsland gaat naar verluidt verschillende onderdelen samenvoegen. Daarbij worden diverse zakelijke onderdelen ondergebracht bij de investeringsbank. De bank zal uiteindelijke verder gaan met drie operationele divisies. Zielke kijkt voor groei met name naar de Mittelstandsbank, het onderdeel dat zich richt op de financiering van middelgrote ondernemingen.

Zielke, die sinds mei in functie is, maakte in augustus al duidelijk dat digitalisering leidend is bij herstructurering.