economie

Computercrash kost Delta Air Lines miljoenen

Door ANP - 07 september 2016

BOSTON (ANP) – De grote computerstoring die vorige maand vele honderden vliegtuigen van Delta Air Lines aan de grond hield, heeft de luchtvaartmaatschappij circa 150 miljoen dollar gekost. Dat meldde financieel directeur Paul Jacobson van Delta woensdag tijdens een bijeenkomst in Boston. Hij zei tevens dat door het euvel de marges voor het lopende kwartaal lager uitvallen.

Delta Air Lines kampte lange tijd met een grote computerstoring waardoor uiteindelijk 2300 vluchten wereldwijd geannuleerd werden. Het probleem werd veroorzaakt door een uitval van de energievoorziening op het hoofdkantoor in Atlanta. Ook op Schiphol vertrokken lange tijd geen toestellen van Delta.

Delta Air Lines is een samenwerkingspartner van Air France-KLM en een van de grootste luchtvaartmaatschappijen op aarde. Door de storing viel de omzet vorige maand circa 100 miljoen dollar lager uit.