economie

‘Derde van schepen Hanjin gelost’

Door ANP - 23 september 2016

SEOUL (ANP) – Van de bijna honderd schepen die eigendom zijn van de noodlijdende Zuid-Koreaanse reder Hanjin Shipping hebben inmiddels 35 vaartuigen hun lading afgeleverd. Dat meldde de Koreaanse minister van Financiën Yoo Il-ho vrijdag. Veel containers die zijn gelost, worden nog wel in havens vastgehouden.

Yoo drong aan op een snelle afwikkeling van de ladingen en kondigde tevens nieuwe maatregelen aan om de sector vooruit te helpen. Daarover moet in oktober meer bekend worden.

Veel havens weigeren de schepen van Hanjin te lossen, omdat ze bang zijn niet betaald te krijgen voor hun werk. Donderdag werd bekend dat het bedrijf extra financiering krijgt om zijn nog met containers rondvarende schepen te laten lossen. De regering gaf vrijdag aan alles in het werk te stellen om daarbij te helpen.

Naar verwachting zal eind oktober 90 procent van alle containerschepen ontdaan zijn van hun vracht.