economie

Deutsche Bank: geen reden voor speculaties

Door ANP - 30 september 2016

FRANKFURT (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Deutsche Bank voldoet aan alle kapitaaleisen en ligt op koers om zijn plannen uit te voeren. Er is dan ook geen reden voor speculaties over de toekomst van de bank. Dat stelde de topman van Deutsche Bank, John Cryan, vrijdag in een boodschap aan zijn personeel.

Volgens Cryan zijn er krachten in de markt die het vertrouwen in Deutsche Bank willen ondermijnen. Hij wees daarbij onder meer op de berichten dat tien hedgefondsen hun posities bij Deutsche Bank hebben verkleind. Dat is slechts een klein deel van de ruim achthonderd hedgefondsen waarmee de bank zaken doet, maar genoeg om onrust in de markt te veroorzaken.

De balans van de bank is nu echter sterker dan op enig moment in de afgelopen twintig jaar, benadrukte Cryan in zijn brief aan het personeel. Geruchten over de positie van de bank missen volgens hem dan ook elke basis. Ook de zorgen die zijn ontstaan rond de megaboete die het concern in de VS boven het hoofd hangt, rechtvaardigen volgens Cryan niet de scherpe val van de beurswaarde van Deutsche Bank in de afgelopen weken.

Het aandeel Deutsche Bank maakte gedurende de handelsdag zijn aanvankelijk zeer forse verlies goed. Rond 15.45 uur noteerde Deutsche Bank in Frankfurt licht in de plus.