economie

Deutsche Bank maakt grote koersval goed

Door ANP - 30 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Deutsche Bank had vrijdag de schijnwerpers op de beurzen op zich gericht. Hernieuwde onrust rondom de grootste bank van Duitsland lieten het aandeel kelderen. Maar een opvallend herstel volgde in de middaghandel. Ook de Europese beurzen zelf, die zeer nerveus begonnen, sloten uiteindelijk overwegend in het groen.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,2 procent hoger op 452,33 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 655,26 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 1 en 0,1 procent. De FTSE in Londen speelde 0,3 procent kwijt.

Deutsche Bank stond vrijdagmorgen tijdelijk nog circa 9 procent lager in Frankfurt. Maar het aandeel sloot uiteindelijk met een plus van 6,4 procent. De bank publiceerde een interne mededeling waarin topman John Cryan aangaf dat de bank aan alle kapitaaleisen voldoet en er geen reden is voor speculatie over de toekomst. Ook speculeerden beleggers op een flink lagere miljardenboete in de Verenigde Staten.