economie

Duitse supermarktketen staat op omvallen

Door ANP - 23 september 2016

BERLIJN (ANP) – De Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann staat op omvallen. Gesprekken tussen het noodlijdende bedrijf en zijn belangrijkste concurrenten over een mogelijke redding van ruim vierhonderd filialen en 15.000 banen liepen donderdagavond op niets uit, meldde de Duitse krant Handelsblatt vrijdagochtend.

Tengelmann zit al lange tijd in zwaar weer en besloot twee jaar geleden al zijn filialen te verkopen aan concurrent Edeka. Die deal werd echter tegengehouden door de mededingingsautoriteiten, die vonden dat de concurrentie op de markt te sterk werd bepekt. De Duitse overheid draaide dat besluit echter terug, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. Die stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk.

De top van Tengelmann, Edeka en ReWe probeerden die patstelling donderdagavond samen met vertegenwoordigers van de vakbonden te doorbreken. Dat gesprek verliep volgens de betrokkenen constructief, maar concrete vooruitgang of een datum voor verder overleg werd niet gemeld.