economie

EU-handelsverdrag met Canada dichterbij

Door ANP - 23 september 2016

BRATISLAVA (ANP) – De EU stevent af op een vrijhandelsakkoord met Canada. De 28 ministers van Handel steunen ‘CETA’ unaniem, aldus EU-commissaris Cecilia Malmström, die het onderhandelingsmandaat namens de lidstaten heeft, vrijdag in Bratislava. De onderhandelingen over het omstreden vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten (TTIP) gaan gewoon door.

Dit bleek na afloop van een tweedaags informeel overleg van de handelsministers. De Commissie moet wel nog een aantal Europese ,,zorgen” met Canada gladstrijken. ,,Er wordt gewerkt aan een gezamenlijke, juridisch geldige verklaring dat aan het verdrag wordt geniet”, zei Malmström. Het gaat om bepalingen over duurzaamheid, klimaat, milieu en arbeidsomstandigheden.

De ondertekening van CETA is op 27 oktober in Brussel gepland. Begin volgende maand worden in Washington de onderhandelingen over TTIP voortgezet.