economie

‘EU zal handelsverdrag met Canada tekenen’

Door ANP - 20 september 2016

BRUSSEL (ANP) – De EU tekent op 27 oktober het vrijhandelsverdrag met Canada (CETA), voorspelt de Slowaakse minister Ivan Korcok (Europese Zaken). ,,Ik denk dat de regeringsleiders daar op hun top een week eerder het licht voor op groen zullen zetten”, zei hij dinsdag in Brussel na overleg met zijn EU-collega’s. Slowakije is sinds juli tijdelijk voorzitter van de EU.

De ministers spraken over het uitonderhandelde CETA en het omstreden verdrag met de VS (TTIP), dat nog dit jaar zou moeten worden afgerond. Vrijdag in Bratislava buigen ook de EU-handelsministers zich erover. Vooral over TTIP zullen de emoties naar verwachting hoog oplaaien. Duitsland en Frankrijk zien dat eigenlijk niet meer zitten.

EU-commissaris Cecilia Malmström verdedigde CETA dinsdag. ,,Canada is de Verenigde Staten niet. CETA is een handelsakkoord van de nieuwe generatie, afgesloten met een progressieve regering.”