economie

Europese beurzen hoger na rentebesluit Fed

Door ANP - 22 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurzen in Europa zijn donderdag hoger geopend, in navolging van de koerswinsten die op Wall Street en in Azië op de borden stonden. Europese beleggers verwerken het Amerikaanse rentebesluit. De Federal Reserve hield zoals verwacht de rente onveranderd.

De centrale bankiers van de Fed wezen wel duidelijk op de grote kans dat de rente nog dit jaar verder zal worden verhoogd. Als zich geen nieuwe tegenvallers voordoen, lijkt die stap zo goed als vast te staan, viel op te maken uit de toelichting door Fed-president Janet Yellen.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na aanvang van de handel 0,7 procent in de plus op 450,76 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 649,91 punten. In Parijs, Londen en Frankfurt werden winsten tot 0,8 procent geboekt.