economie

Europese beurzen openen licht in de min

Door ANP - 16 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine verliezen geopend. Beleggers hebben een vrijwel lege agenda, met een bericht over de Amerikaanse inflatie als belangrijkste aandachtspunt. Dat is het laatste economische rapport dat nog van invloed kan zijn op het rentebesluit van de Federal Reserve volgende week woensdag.

De Amsterdamse AEX-index stond vlak na de opening 0,1 procent in de min op 442,68 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 638,41 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs zakten 0,2 tot 0,3 procent.

In Frankfurt viel Deutsche bank op met een koersverlies van ruim 7 procent. Amerikaanse autoriteiten hebben de grootste bank van Duitsland een schikkingsvoorstel van 14 miljard dollar gedaan, vanwege het verstrekken van foute hypotheken in het verleden.