economie

Europese beurzen weer diep in het rood

Door ANP - 12 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn maandag opnieuw met stevige verliezen gesloten. Het was de derde handelsdag op rij waarop zorgen om de economie en onzekerheid over het monetaire beleid van centrale banken de beurskoersen onder druk zetten.

In Amsterdam sloot de AEX-hoofdindex 1,2 procent lager op 447,60 punten. De MidKap leverde 1,7 procent in en kwam op 639,13 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt zakten 1,1 tot 1,3 procent.

Uitzender Randstad verloor 4 procent en was daarmee de sterkste daler in de AEX. Ook verzekeraar Aegon en staalconcern ArcelorMittal leverden flink in, respectievelijk 3,6 en 2,8 procent. Bovenaan, maar wel met verliezen van 0,2 en 0,6 procent, stonden bierbrouwer Heineken en supermarktconcern Ahold Delhaize.