economie

Financiële aandelen onderuit in Azië

Door ANP - 30 september 2016

TOKIO (ANP) – De beurzen in Azië zijn vrijdag flink lager gesloten na de koersverliezen in New York. De zorgen rond Deutsche Bank hielden ook de gemoederen van beleggers in het Verre Oosten bezig. Vooral de financiële fondsen moesten het daardoor ontgelden.

In Tokio ging de Nikkei-index 1,5 procent omlaag tot 16.449,84 punten. De Japanse banken en verzekeraars hadden het lastig door de zorgen die rond Deutsche Bank spelen. Zo verloren de grootbanken Sumitomo Mitsui Financial Group, Mitsubishi UFJ Financial en Mizuho Financial tot 2,2 procent. Verzekeraar Dai-Ich Life Insurance zakte 1 procent in het rood en zakenbank Nomura leverde 2,1 procent in.

Technologieconcern Sharp gaat investeren in productiefaciliteiten voor led-verlichting voor smartphones. Daarmee is een bedrag gemoeid van omgerekend meer dan 500 miljoen euro. Het aandeel Sharp eindigde na een beweeglijke sessie onveranderd.