economie

FNV: Boskalis blokkeert verder overleg

Door ANP - 14 september 2016

ROTTERDAM (ANP) – Baggeraar en zeetransporteur Boskalis wil tot nader order niet met de vakbonden praten over een voorgenomen reorganisatie. Een gesprek daarover dat voor woensdag gepland stond, is volgens FNV afgezegd.

,,Boskalis blokkeert hiermee ons overleg om tot een verantwoord reorganisatieplan te komen”, aldus Charley Ramdas van FNV. Het bedrijf kondigde in juli aan dat het wereldwijd honderden banen wil schrappen. De vloot wordt uitgedund omdat er door de zwakke oliemarkt minder werk is.

In totaal gaan 650 banen verloren, waarvan 150 in Nederland. FNV spreekt van een kille sanering die ernstig moet worden bijgesteld. Gedwongen ontslagen moeten worden voorkomen, vindt de vakbond, ook omdat Boskalis ondanks de moeilijke marktomstandigheden nog gewoon winstgevend is.