economie

‘Fusiegesprekken Bayer en Monsanto bijna rond’

Door ANP - 11 september 2016

NEW YORK (ANP) – De gesprekken tussen het Duitse chemiebedrijf Bayer en de Amerikaanse zadenproducent Monsanto over een fusie zijn in de laatste fase beland. Mogelijk kan op korte termijn een overeenkomst naar buiten worden gebracht, aldus bronnen rond de zaak tegen persbureau Bloomberg.

Vorige week kwam Bayer met een verhoogd overnamebod van 56 miljard dollar voor Monsanto naar buiten. Het zou de grootste overname door een Duits bedrijf ooit zijn en de fusie zou leiden tot ’s werelds grootste producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen voor de landbouw.

Naar verluidt komt de raad van toezicht van Bayer woensdag bijeen om over de deal te praten en houdt het bestuur van Monsanto de week daarop een vergadering. De partijen zijn nog in overleg over de uiteindelijke overnameprijs. Ook zou nog worden gesproken over een hogere betaling van Bayer aan Monsanto, mocht de deal toch niet doorgaan vanwege bezwaren van toezichthouders. Die betaling zou momenteel 1,5 miljard dollar zijn.