economie

Intel ziet voorzichtig herstel pc-markt

Door ANP - 16 september 2016

SANTA CLARA (ANP) – Intel ziet de vraag naar pc’s voorzichtig opkrabbelen. De chipfabrikant verhoogde daarom zijn omzetverwachting voor het derde kwartaal, zo meldde het concern vrijdag.

Het Amerikaanse bedrijf verwacht nu een kwartaalomzet van rond de 15,6 miljard dollar, waar eerder werd gerekend op 14,9 miljard dollar met een grotere onzekerheidsmarge. Ook de verwachtingen voor de winstmarge werden dankzij de positieve vooruitzichten over de computermarkt opgekrikt.

De grootste chipproducent ter wereld worstelde lange tijd met de tanende vraag naar vooral desktopcomputers, die voor een belangrijk deel draaien op chips van Intel. Het bedrijf maakt ook chips voor smartphones en tablets, maar is in die markt een veel kleinere speler.