economie

‘Klant verwacht meer van hypotheekadviseur’

Door ANP - 06 september 2016

AMERSFOORT (ANP) – Veel huizenkopers zouden na het afsluiten van hun hypotheek graag nog advies blijven ontvangen van hun hypotheekadviseur. Dat stelde de Vereniging Eigen Huis (VEH) dinsdag op basis van een onderzoek onder ruim 1500 huiseigenaren.

Van die groep is 55 procent tevreden over de nazorg door hun adviseur. De andere groep ergert zich er echter aan dat ze na het afsluiten van de hypotheek niets meer horen van de adviseur. Ook niet als de maandlasten bijvoorbeeld door een lagere rente omlaag zouden kunnen, of als het verstandig zou zijn de hypotheek aan te passen aan nieuwe wetten en regels.

De vereniging zou graag zien dat in aanvullende regels wordt vastgelegd dat consumenten bij de keuze voor een adviseur duidelijkheid krijgen over wat zij in de jaren na het afsluiten mogen verwachten en welke kosten daar tegenover staan.