economie

Kleine openingswinst voor AEX

Door ANP - 07 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is woensdag met een kleine plus begonnen aan een dag met amper richtinggevend nieuws. Voorbeurs kwam nog wel een tegenvallend cijfer over de Duitse industrie naar buiten. De industriële productie in de grootste economie van Europa daalde in juli in het sterkste tempo in bijna twee jaar.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang 0,3 procent hoger op 462,58 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 657,02 punten. Parijs en Frankfurt wonnen 0,2 procent, Londen was vlak.

In de AEX was staalconcern ArcelorMittal de grootste stijger met een plus van 1,4 procent. Ook maritiem oliedienstverlener SBM Offshore deed het goed met een winst van 1 procent. ING was de sterkste daler met een min van 0,2 procent.