economie

Kleine plus voor AEX

Door ANP - 14 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag met een kleine plus geopend. Daarmee werden de verliezen van de afgelopen dagen weer een klein beetje goedgemaakt. De afgelopen drie handelsdagen eindigde de index meer dan 1 procent in het rood.

Beleggers zijn de afgelopen dagen, na een vrij rustige zomer, weer in de ban van onzekerheid over onder meer de volgende Amerikaanse rentestap en economische onzekerheden. Dat zorgt voor een nerveuze handel. De hoofdindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent in de plus op 444,40 punten. De MidKap steeg ook 0,4 procent tot 637,73 punten. Londen, Parijs en Frankfurt gingen 0,3 procent omhoog.

Aan het bedrijvenfront is de agenda nagenoeg leeg. In de AEX was Ahold Delhaize terug te vinden als grootste stijger met een winst van 0,9 procent, gevolgd door Shell dat 0,7 procent steeg. Enige daler was DSM (min 0,1 procent), terwijl Randstad en AkzoNobel nagenoeg onveranderd bleven.