economie

May: snel plan over toekomstige relatie EU

Door ANP - 04 september 2016

HANGZHOU (ANP/RTR) – De Britse regering zal deze week plannen presenteren over hoe zij de relatie met de Europese Unie precies opnieuw wil vormgeven. Dat heeft premier Theresa May zondag laten weten, terwijl ze op weg was naar de G20-top in het Chinese Hangzhou.

In Londen wordt al sinds bekend werd dat de Britten de EU gaan verlaten, druk gewerkt aan een nieuw internationaal en economisch beleid. May zei zondag tegen omroep BBC dat David Davis, de minister die de brexit in goede banen moet leiden, ergens komende dagen met een verklaring zal komen in het parlement.

De regeringsleider waarschuwde ook dat de Britse economie nog ,,moeilijke tijden” voor de boeg heeft in de nasleep van de Britse keuze om Brussel vaarwel te zeggen. De economische topconferentie in China wil May vooral gebruiken om banden met andere landen aan te halen, met het oog op het sluiten van nieuwe handelsdeals.