economie

Metaalsector profiteert van rust in China

Door ANP - 23 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De wereldwijde metaalsector heeft de weg naar boven ingeslagen. De stabiliteit van de Chinese economie heeft gezorgd voor een positieve impuls, die zich ook in het laatste kwartaal voortzet. Dat concludeert ABN AMRO vrijdag in een rapport over de metaalmarkten.

Een jaar geleden zuchtten de metaalmarkten nog onder overcapaciteit, de wereldwijd zwakke vraag naar staal en groeiende zorgen over de Chinese economie. Daar kwam eind juni de onzekerheid door het brexit-besluit bij. Inmiddels lijkt de rust op veel vlakken teruggekeerd.

De mondiale staalprijs is sinds begin dit jaar met ongeveer 46 procent gestegen, al bevindt die zich nog wel onder het niveau van voor het Britse referendum. Ook de zink- en ijzerertsprijs staan ruim 40 procent hoger. ABN AMRO verwacht dat de prijzen in de laatste drie maanden van het jaar verder aandikken.