economie

MS Mode vraagt faillissement in België aan

Door ANP - 15 september 2016

BRUSSEL (ANP) – De Belgische tak van de Nederlandse kledingwinkelketen MS Mode gaat het faillissement aanvragen, meldt het bedrijf donderdag. Het is niet uitgesloten dat de winkelketen ,,in aangepaste vorm in België aanwezig blijft”.

MS Mode vroeg begin augustus in Nederland uitstel van betaling aan en werd op 11 augustus failliet verklaard. Op 8 september werd bekend dat de keten een doorstart maakt dankzij de overname door GA Europe en Coolinvestment. De Belgische activiteiten zijn geen onderdeel van die transactie.

,,Dit noodzaakt de raad van bestuur van MS Mode België NV om eerstdaags het faillissement aan te vragen in België”, deelt het management mee. Het wil pas meer informatie geven na overleg met de curatoren.

Roland Kahn

Volgens de socialistische vakbond SETCa zou Roland Kahn van Coolinvestment net als in Nederland klaar staan om het bedrijf na het faillissement over te nemen. ,,Hij wil duidelijk wachten tot het schip zinkt om nadien pas de activiteiten te herstarten”, aldus een woordvoerder. Zo zou Kahn langlopende sociale procedures omzeilen en kunnen doorstarten met minder winkels en minder werknemers, stelt de vakbond, die ook vreest dat de arbeidscontracten dan nadeliger worden.

Er zijn 46 vestigingen van MS Mode in België. Er staan 220 banen op de tocht. De website is ,,wegens omstandigheden” offline.