economie

MS Mode vraagt faillissement in België aan

Door ANP - 15 september 2016

BRUSSEL (ANP) – De Belgische tak van de Nederlandse kledingwinkelketen MS Mode gaat het faillissement aanvragen, meldt het bedrijf donderdag. Het is niet uitgesloten dat de winkelketen ,,in aangepaste vorm in België aanwezig blijft”.

MS Mode vroeg begin augustus in Nederland uitstel van betaling aan en werd op 11 augustus failliet verklaard. Op 8 september werd bekend dat de keten een doorstart maakt dankzij de overname door GA Europe en Coolinvestment.

De Belgische activiteiten zijn geen onderdeel van die transactie. ,,Dit noodzaakt de raad van bestuur van MS Mode België NV om eerstdaags het faillissement aan te vragen in België”, deelt het management mee. Het wil pas meer informatie geven na overleg met de curatoren.

Er zijn meer dan veertig vestigingen in België. Volgens dagblad De Morgen staan 220 banen op de tocht. De website is ,,wegens omstandigheden” offline.