economie

Nikkei sluit met klein verlies

Door ANP - 23 september 2016

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is vrijdag met een klein verlies het weekeinde ingegaan. Beleggers kwamen terug van de vrije dag op donderdag en kauwden nog na op het rentebesluit van de Japanse centrale bank op woensdag. Elders in Azië was het beeld op de beurzen wisselend.

De toonaangevende Nikkei-index sloot met een minnetje van 0,3 procent op 16.754,02 punten. De Bank of Japan hield woensdag de rente en de omvang van het stimuleringsprogramma onveranderd, maar kwam wel met andere aanpassingen van het monetaire beleid. Daarop won de Nikkei die dag 1,6 procent aan waarde. Verder besloot de Amerikaanse Federal Reserve zoals verwacht de rente te handhaven, maar werd wel expliciet de deur opengehouden voor een rentestap later dit jaar.

Beleggers in de Japanse hoofdstad verwerkten nog een meevallend cijfer over de Japanse industrie. De activiteit in de industrie van de derde economie van de wereld toont deze maand voor het eerst sinds februari weer tekenen van groei.

In de rest van het Verre Oosten was een gemengd beeld te zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent lager. De Kospi in Seoul ging ook 0,1 procent omlaag, terwijl de All Ordinaries in Sydney 1,1 procent steeg.