economie

Nog geen hinder Schiphol door Franse staking

Door ANP - 14 september 2016

SCHIPHOL (ANP) – Reizigers op Schiphol ondervinden vooralsnog geen hinder voorafgaand aan de staking door Franse luchtverkeersleiding. Dat meldde woensdag een woordvoerder van de luchthaven. Met hun actie willen de Franse luchtverkeersleiders betere werkomstandigheden afdwingen.

Hoewel luchtverkeersleiders in Frankrijk donderdag voor de veertiende keer in korte tijd het werk neerleggen, zijn er al luchtvaartmaatschappijen die uit voorzorg vluchten schrappen. Onder meer prijsvechters Ryanair heeft vluchten geannuleerd.

KLM waarschuwt reizigers dat vluchtschema’s donderdag ontregeld kunnen zijn. Reizigers die donderdag met KLM naar Frankrijk vliegen kunnen hun vlucht kosteloos omboeken. Eindhoven Airport waarschuwt reizigers voor vertragingen en annuleringen.