economie

OPEC-voorzitter bezoekt Teheran

Door ANP - 06 september 2016

TEHERAN (ANP/RTR) – De secretaris-generaal van oliekartel OPEC, Mohammed Barkindo, heeft dinsdag een ontmoeting gehad met de Iraanse olieminister Bijan Zanganeh in Teheran om te praten over de olieprijzen. Dat meldde de Iraanse staatstelevisie.

In een verklaring liet Zanganeh na afloop weten dat Iran alle maatregelen steunt om de oliemarkt te stabiliseren en dat Teheran een olieprijs tussen de 50 en 60 dollar per vat steunt. Maandag werd nog bekend dat Saudi-Arabië en Rusland onder meer een werkgroep gaan opzetten om over de ontwikkelingen op de oliemarkt te praten.

Eerder dit jaar liep overleg tussen de OPEC en Rusland over een productiebevriezing stuk omdat Saudi-Arabië eiste dat Iran mee zou doen aan een dergelijke deal. Iran is juist bezig zijn olieproductie op te voeren na het wegvallen van de internationale sancties en wilde daarom niet meewerken. Later deze maand houdt de OPEC in Algerije overleg.