economie

Openingswinst voor beurs Amsterdam

Door ANP - 01 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is donderdag hoger begonnen aan de nieuwe beursmaand september. Beleggers hebben met name oog voor cijfers over de industriële bedrijvigheid in China, Europa en de Verenigde Staten. Verder wordt uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport op vrijdag.

De AEX-index stond kort na opening 0,6 procent hoger op 456,97 punten. De MidKap ging 0,3 procent omhoog tot 647,39 punten. De graadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen klommen tot 0,7 procent.

Drankenfabrikant Lucas Bols (plus 0,7 procent) kon op aandacht rekenen op het Damrak. Het bedrijf is van plan een samenwerkingsverband te sluiten met de Franse branchegenoot Rémy Cointreau voor diens likeurmerk Passo. Rémy Cointreau brengt bij succesvolle afronding van de gesprekken alle activiteiten en merkrechten rond Passo in. Bols levert werkkapitaal en ,,kennis van de likeur- en cocktailsector”. De joint venture moet voor het einde van dit jaar afgerond worden.