economie

Overname Van Gansewinkel kost banen

Door ANP - 16 september 2016

EINDHOVEN (ANP ) – De overname van afvaldienstverlener Van Gansewinkel door het Britse Shanks zal banen kosten. Dat valt op te maken uit een verklaring van het beursgenoteerde Shanks.

Shanks en Van Gansewinkel sloten in juli een principeakkoord over hun fusie en voeren nu afrondende gesprekken. Shanks verwacht dat het samengaan van beide bedrijven uiteindelijk voor een jaarlijkse besparing van zo’n 40 miljoen euro kan zorgen. Ongeveer de helft daarvan kan ontstaan door te snijden in het gezamenlijke hoofdkantoor en andere ondersteunende functies.

Daarnaast zouden ruime voordelen te halen zijn in gebieden waar de activiteiten van de bedrijven elkaar overlappen. Dat is vooral in de Randstad, waar efficiënter gewerkt zou kunnen worden, met minder depots en afvalwagens. De concrete effecten op het personeelsbestand werden niet gemeld.