economie

Pensioenfondsen beleggen steeds groener

Door ANP - 23 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Pensioenfondsen beleggen steeds vaker in duurzaamheid. In eerste instantie werd vooral groen belegd om reputaties op te vijzelen, maar veel investeerders zien duurzaamheid tegenwoordig ook daadwerkelijk als kansrijke investering. Dat blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).

Volgens de toezichthouder neemt enerzijds het aantal pensioenfondsen dat groen belegt toe. Daarnaast zijn er ook meer duurzame beleggingsproducten beschikbaar. De verwachting is dat er in de nabije toekomst meer en meer geïnvesteerd zal worden in duurzaamheid. DNB omarmt die ontwikkeling en raadt in zijn publicatie een aantal vervolgstappen aan.

Zou zouden fondsen er verstandig aan doen om de samenwerking te vergroten. Ook pleit DNB voor meer transparantie rond duurzaam beleggen.Tevens zou duurzaamheid beter meetbaar moeten zijn, waarbij initiatieven langs dezelfde meetlat worden gelegd.