economie

Petrobras-schikking SBM Offshore afgekeurd

Door ANP - 02 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Justitie in Brazilië heeft de schikking afgekeurd die SBM Offshore met Braziliaanse autoriteiten had gesloten over de Petrobras-corruptiezaak. De toeleverancier aan de olie-industrie laat vrijdag weten het Openbaar Ministerie om opheldering te hebben gevraagd over de beslissing.

Medewerkers van SBM betaalden jarenlang steekpenningen in Brazilië om opdrachten van staatsoliebedrijf Petrobras binnen te slepen. SBM was half juli een schikking overeengekomen, waarbij het de Braziliaanse overheid in termijnen een kleine 163 miljoen dollar zou betalen. Daarnaast zou het bedrijf afzien van bonussen bij toekomstige contracten met Petrobras. Die bepaling vertegenwoordigde een huidige waarde van 112 miljoen dollar.

Hoewel voor de schikking eigenlijk slechts 245 miljoen dollar apart was gezet, werd de schikking goed ontvangen omdat daarmee de kwestie eindelijk afgerond zou zijn.