economie

Positief advies or vlootreductie Boskalis

Door ANP - 19 september 2016

PAPENDRECHT (ANP) – De ondernemingsraad (or) van Boskalis heeft unaniem een positief advies gegeven over de geplande vlootreductie van de baggeraar en maritiem dienstverlener. Daarbij worden de komende twee jaar 24 schepen uit de vaart genomen en komen wereldwijd 650 banen te vervallen, waarvan circa 150 in Nederland.

Boskalis kondigde de plannen begin juli aan. Het bedrijf heeft te kampen met uitdagende marktomstandigheden en ziet zich daardoor genoodzaakt in te grijpen in de organisatie.

Verder is er een voorlopige overeenkomst gesloten met de or over een sociaal plan. Daarbij zal het banenverlies indien mogelijk plaatsvinden via natuurlijk verloop en herplaatsing. De bonden worden gevraagd de onderhandelingen hierover te hervatten.