economie

PvdA wil salaris BNG-bestuurders aanpakken

Door ANP - 14 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Het topsalaris van het bestuur van Bank Nederlandse Gemeenten (BNG Bank) moet omlaag. Die oproep doen meerdere PvdA-gemeenteraadsfracties en Tweede Kamerleden Henk Nijboer en John Kerstens woensdag. De twee Kamerleden hebben Kamervragen gesteld aan de minister van Financiën over de hoge beloning. Carel van Eykelenburg, de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur van BNG, zou op jaarbasis meer dan zes ton verdienen.

De laatste herziening van het beloningsbeleid van BNG zou uit 2009 stammen, de PvdA via de minister een nieuwe herziening waarbij de salarissen dalen afdwingen.

De BNG Bank is volledig in handen van de overheid. De hoge salarissen zijn onder meer PvdA-raadsleden uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Groningen en Leeuwarden een doorn in het oog. De PvdA’ers willen een normale vergoeding voor de bankbestuurders, passend bij een semipublieke instelling met een maatschappelijke functie.