economie

Rabobank sluit cao-akkoord met De Unie en CNV

Door ANP - 23 september 2016

UTRECHT (ANP) – Rabobank heeft met de vakbonden De Unie en CNV overeenstemming bereikt over een nieuwe, vierjarige cao. Daarin is een bescheiden loonstijging afgesproken. De afgelopen jaren was daarvoor geen ruimte. FNV heeft het akkoord niet ondertekend.

De 32.000 werknemers waarvoor de cao geldt, krijgen zowel in 2017 als 2018 een eenmalige uitkering van 1 procent van het jaarsalaris. Medio 2019 volgt een structurele loonsverhoging van 1 procent, de eerste sinds 2011, gevolgd door nog een verhoging met 1 procent een jaar later.

Daarnaast heeft Rabobank met de genoemde bonden een akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. Dat biedt volgens topman Wiebe Draijer ,,betere stimulansen en begeleiding” voor de medewerkers die de komende jaren hun baan verliezen. De bank is bezig met een reorganisatie waardoor vele duizenden banen komen te vervallen.