economie

Rechter overweegt verkoop rederij Hanjin

Door ANP - 28 september 2016

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) – De noodlijdende Koreaanse reder Hanjin Shipping gaat waarschijnlijk in de verkoop. De rechter die de aanvraag tot uitstel van betaling van de containergigant behandelt, overweegt om het verkoopproces in gang te zetten. Hij heeft daarvoor alle functionarissen bijeengeroepen die de laatste tijd toezien op de onderneming.

De rechter denkt dat het beter is dat er zo snel mogelijk naar een doorstart wordt gezocht. Het verkoopplan is natuurlijk wel afhankelijk van de vraag uit de markt, maar volgens een analist zou er interesse bestaan voor een overname bij het Deense scheepvaart- en olieconcern A.P. Möller-Maersk en de Koreaanse concurrent Hyundai Merchant Marine.

Hanjin Shipping vroeg eind vorige maand uitstel van betaling aan. Vervolgens ontstonden wereldwijd problemen met de levering van containers. Veel havens weigerden de schepen van Hanjin te lossen, omdat ze bang waren niet betaald te krijgen voor hun werk. Ook in Rotterdam zorgde dit voor problemen.