economie

SBM en Shell stralen op groene beurs

Door ANP - 05 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag rond de slotstanden van vrijdag gesloten. In Amsterdam profiteerden Shell en SBM Offshore van de herstellende olieprijzen. Verder stond kabelaar Altice in de belangstelling van beleggers, nadat het een nieuwe strategie bekendmaakte rond dochterbedrijven.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,1 procent hoger op 464,13 punten. Daarmee werd de stijgende lijn voortgezet, nadat de index vrijdag al op het hoogste niveau van het jaar eindigde. De MidKap steeg 0,4 procent tot 656,00 punten. De graadmeter in Parijs noteerde een fractie lager en die in Frankfurt noteerde een min van 0,1. De FTSE in Londen leverde 0,2 procent in. Wall Street bleef maandag gesloten voor Labor Day.

SBM Offshore was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen met een plus van 3,6 procent. Oliebedrijf Shell kreeg er 1,4 procent bij. Altice schommelde tussen winst en verlies en sloot uiteindelijk vlak.